wait

Apple Pay

Is betalen met Apple Pay veilig?

Betalen met Apple Pay is net zo veilig als betalen met uw creditcard. U hoeft alleen geen creditcard meer op zak te hebben. U gebruikt uw iPhone, Apple Watch, iPad of Mac. En met Face ID, Touch ID of uw toegangscode bevestigt u uw betaling veilig en snel.

Heb ik voor Apple Pay mijn pincode nodig?

Nee, u heeft uw pincode niet nodig. U hoeft alleen uw apparaat te openen met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Let op: wilt u geld opnemen met Apple Pay? Dan moet u wel de pincode van uw fysieke creditcard invoeren. Geld opnemen met Apple Pay kan alleen als de geldautomaat contactloos betalen accepteert.

Als ik mijn iPhone of Apple Watch verlies, kan iemand anders er dan mee betalen?

Om te betalen met Apple Pay moet u eerst uw toestel ontgrendelen. Houd uw toegangscode dus geheim. Gebruikt iemand anders uw toestel met Face ID of Touch ID? Verwijder de gegevens van deze persoon dan via de instellingen.

Wat moet ik doen als ik mijn iPhone of Apple Watch kwijt ben? Of als ik fraude vermoed?

Meld dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons op 020 - 6 600 699. Verder moet u aangifte bij de politie doen. En Apple Pay zo snel mogelijk blokkeren. Doe dit via iCloud, een ander Apple-apparaat of geef uw apparaat op als verloren in 'Zoek mijn iPhone'.
Op Apple Support leest u meer.

Mijn fysieke creditcard is verloren of gestolen, kan ik Apple Pay nog gebruiken?

Ja, dat kan. Om te betalen met Apple Pay heeft u uw Card niet nodig.
Is uw Card geblokkeerd vanwege fraude? Dan kunt u Apple Pay niet gebruiken.

Let op: neem bij verlies of diefstal altijd contact met ons op om uw Card te blokkeren.

Zijn mijn gegevens veilig?

Ja, uw gegevens zijn veilig. Uw volledige Card-nummer wordt nooit bewaard op uw toestel of op de servers van Apple. Uw Card-nummer wordt dus ook niet met winkeliers gedeeld. Apple bewaart geen betaalgegevens die naar u kunnen worden teruggeleid. Uw aankoopgegevens blijven dus privé.